TOTO musíte VYSKÚŠAŤ: Mini Pavlovky od Kvetky Horváthovej: Budú sa vám ROZPLÝVAŤ na jazyku!
Zdroj: Instagram/kvetkah
K najobľúbenejším dezertom Slovákov patrí určite Pavlovka. Nie každý si ju však trúfne pripraviť sám, často sa jej v kuchyni vyhýbajú aj skúsené gazdinky. Moderátorka Kvetka Horváthová zvláda prípravu tohto sladučkého potešenia ľavou-zadnou.
Ostrieľaná moderátorka Kvetka Horváthová má veľmi blízko i k vareniu a pečeniu. O recepty sa pravidelne delí s verejnosťou, pričom vždy si dá tú námahu a k svojej dobrote zverejní aj presný video postup. Tentokrát prišiel na rad dezert - na povrchu krehký, chrumkavý, vo vnútri jemný, vláčny a ľahučký ako obláčik rozplývajúcei sa na jazyku.
Práve takto Kvetka opísala svoje mini Pavlovky, ktoré sú spolu s krémom a ovocím chuťovo dokonalo vyvážené.
To, či si z uvedeného množstva ingrediencií pripravíte menšie alebo väčšie porcie, je na vás. Ak menšie, môže ich vyjsť až 12. Vždy je však mimoriadne dôležité, aby ste dodržali postup a dali pozor pri pečení - každá rúra je iná.
,,A tak aj výška teploty a doba pečenia môže byť iná - Pavlovky by nemali byť presušené a mali by zostať snehovo biele,” upozorňuje Kvetka a taktiež na to, aby malo vnútro správnu konzistenciu a nebolo “žuvačkové”. Cukor do bielkov pri šľahaní prisypávajte postupne - aj na 4-krát. Pomer šľahačkovej smotany a mascarpone môže byť rôzny, závisí to len od vás.
Ešte jedna užitočná rada na záver - aby mali pavlovky rovnaký tvar, predkreslite si ich na papier na pečenie z opačnej strany.
Potrebné ingrediencie
Korpus
200 g bielkov (6 - 7 ks)
300 g kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
20 g kukuričného škrobu
Krém
150 g šľahačkovej smotany
300 g mascarpone
50 g práškového cukru
Postup
Čerstvé bielky vyšľahajte do tuhého snehu. Postupne počas šľahania prisypávajte kryštálový cukor. Pridajte citrónovú šťavu a nakoniec kukuričný škrob.
Na papier na pečenie, z opačnej strany, si predkreslite požadovaný tvar pavloviek..
Pečte približne 90 minút v rozohriatej teplovzdušnej rúre na 100 stupňov. Po vychladnutí pred podávaním ich naplňte vyšľahaným krémom a dozdobte ovocím podľa chuti. Kvetka ich dodekorovala aj pomletými pistáciami.