TOTO deťom radšej NEUKAZUJTE: Slovenka žijúca v Egypte prehovorila o ich školstve! Neskutočné, koľko majú...!

Ľubomíra Mohamady
Ľubomíra Mohamady
Zdroj: Instagram/lubomira_mohamady
2024-05-07 15:00:00 |

Ľubomíra Mohamady našla lásku v ďalekom Egypte. V  krajine faraónov si musela a stále musí zvykať na mnohé odlišnosti, jednou z nich je aj školský systém.

Ľubka sa o život v Egypte delí na YouTube a Instagrame, kde napríklad prezradila, že sa od miestnych žien líši aj tým, že sa na rozdiel od svojich 45-ročných rovesníčok nestará o vnúčatá, ale o malé deti. S manželom vychovávajú dvoch synov Karima a Adama, ktorí nemajú ešte ani 10 rokov.

Kým naši školáci čakajú na začiatok prázdnin do júla, tie egyptské si ich už užívajú plnými dúškami. Ľubkinmu staršiemu tretiakovi skončila škola 1. mája, mladšiemu dokonca ešte o týždeň skôr. Chlapcov tak čaká 5 mesiacov voľna s tým, že návrat do lavíc je podľa štátneho systému stanovený na prelom septembra a októbra. Okrem toho mali školáci dlhé prázdniny aj v zime, a to celých šesť týždňov. Ľubka sa preto rozhodla, že pre svojich synov zmení typ školy a od septembra nastúpia na miesto, kde dúfa, že prázdnin bude menej. 

Ľubka o prázdninách v Egypte porozprávala vo videu, ktoré je síce stručné, no nahromadilo sa pri ňom množstvo komentárov, zvedavých otázok, ale aj zamyslení, na ktoré mamička s radosťou odpovedala. Ako si s toľkými voľnými dňami vedia poradiť rodičia? ​​

,,Preto v Egypte väčšina žien/matiek ani nerobí. To sa fakt nedá, ak nemajú mamu či niekoho, kto sa im postará o deti,” napísala Slovenka žijúca v exotike. Samozrejme, viacerí skonštatovali, že ich systém vôbec nie je dobrý, s čím Ľubka súhlasí.  ,,Nie je, to máte pravdu. Majú mnohé úžasné školy, ale tento systém je podľa mňa horší ako u nás, aj keď deti sú nadšené,” reagovala YouTuberka, ktorá rodičom pre ich dobro radí, aby jej video deťom radšej neukazovali.

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/lubomira_mohamady

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia