OHÚRTE všetkých vláčnym veľkonočným barančekom: Takto ho robí VYCHÝRENÁ CUKRÁRKA!
Zdroj: Instagram/veronikabusova
Veľká noc doslova klope na dvere, a tak už možno aj vy rozmýšľate nad tým, že upečiete barančeka, ktorý počas sviatkov nechýba na mnohých stoloch. My pre vás máme skvelý recept od známej slovenskej cukrárky Veroniky Bušovej.
Tak ako pri všetkých jedlách, i pri veľkonočnom barančekovi existujú rôzne recepty. Ktorý však zaručí vláčnosť, krásny dizajn a v neposlednom rade uspokojí aj chuťové poháriky? Tvarohový baranček od profíčky a vychýrenej autorky skvostných dezertov Veroniky Bušovej vás určite nesklame.
Potrebné ingrediencie
5 vajíčok
štipka soli
220g kryštálového cukru
250g masla
250g tvarohu
250g polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
Kôra z jedného citróna
100 g hrozienok
30 ml rumu
1 lyžica vanilkovej pasty
Postup
Oddeľte si žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do hustej nadýchanej peny. Pridajte roztopené maslo, tvaroh a preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridajte vanilkovú pastu, citrónovú kôru a v rume namočené hrozienka. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh, ktorý následne jemne vmiešajte do cesta. Maslom si vymažte barančekovú formu, vysypte ju polohrubou múkou a naplňte cestom. Barančeka pečte pri teplote 160*C približne hodinu. Po vychladnutí ho polejte, pocukrujte a ozdobte hrozienkami. Dobrú chuť!