FOTOHÁDANKA V škole to flákal, no i tak sa z neho stala herecká legenda!

FOTOHÁDANKA V škole to
Zdroj: Kultúrne a informačné centrum Ivančice
2024-02-25 15:00:00 |

Miloval ľudí a ľudia zase milovali jeho. Každý, kto ho poznal, vedel, že bol rodený živel a studnica spontánnej energie, ktorú rozdával všade, kde sa objavil. 

Tak ako je pre ľudí prirodzené dýchať či jesť, preňho bolo prirodzené zabávať ľudí svojím humorom. Rodák z mestečka Ivančice v blízkosti Brna, kde prežil celé detstvo, nebol najlepším žiakom. Na jeho vysvedčení väčšinou nechýbali trojky a štvorky. Je však dôkazom, že známky v živote neznamenajú všetko a nie sú zárukou úspechu či neúspechu.

Po štúdiu na Priemyselnej škole strojárskej v Brne sa nechal viesť svojím prirodzeným umeleckým talentom a nastúpil na JAMU. Keďže herectvo mal v krvi už odmalička, o pracovné ponuky nebola núdza. Najprv divadelné angažmán v Dedinskom divadle, neskôr divadlo EF Buriana a napokon Barrandov, kde nastúpil v roku 1958 a podpísal sa pod viac ako stodvadsať filmových a televíznych rolí.

Medzi najznámejšie snímky, s ktorými si ho budú spájať ľudia už navždy, patria rozhodne Limonádový Joe, Biela pani, Svetáci, Pane, vy ste vdova či Ako utopiť doktora Mráčka.

Čo sa týka jeho súkromného života, bol dvakrát ženatý, pričom z oboch manželstiev mal dve deti. Dokopy teda štyri - dve dcéry a dvoch synov. Najmladšia Martina sa po vzore slávneho otca taktiež stala herečkou.

Chlapcom z fotografie je český herec Vladimír Menšík, ktorý odišiel do umeleckého neba 9. mája 1988 v nemocnici U svätej Anny v Brne. V tom čase mal 58 rokov.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/S

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia