Otecko ma desí, napísala školáčka krátko pred smrteľným požiarom

Otecko ma desí, napísala
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-08-09 00:30:00 |

Babka 10-ročnej Paige žije s hroznou bolesťou v srdci. V živote si neodpustí, že si v noci neprečítala jej zúfalé esemesky. Urobila tak až ráno...

Vystrašené dievčatko odoslalo milovanej babke Patrcii Boltonovej večer niekoľko mrazivých esemesiek, v ktorých písalo „Otecko ma straší“ a „Prečo mi nepomôžeš?“. Bolo to pár hodín pred tým, než v januári minulého roka uhorelo spolu s ním v dome v anglickom mestečku Hull . Garryho Boltona (47) a Paige našli hasiči v zamknutej kúpeľni v ich dome, ktorý bol v plameňoch. Školáčku, ktorá mala na sebe pyžamo, vytiahli rýchlo von, no napriek úsiliu záchranárov sa im už nepodarilo jej život zachrániť. Muž bol na mieste vyhlásený za mŕtveho.

Je tragické, že babka si esemesky všimla až ráno, píše Hull Live reports o tragédii, ktorej vyšetrovanie ukončili v týchto dňoch. Trvalo to dlhší čas, no podľa šéfa Hasičského a záchranného zboru Humberside Richarda Gibsona je už isté, že požiar bol založený úmyselne, lebo vznikol v strede postele. Obaja, otec aj dcérka, zomreli po vdýchnutí dymu.

Vyšetrovanie odhalilo, že Gary nikdy neprekonal smrť svojho syna, Paigeinho dvojčaťa Ethana, ktorý zomrel ako šesťmesačný. Okrem toho celý život trpel tým, že bol šikanovaný. Dokonca Paige preložil do inej školy, keď sa jej spolužiaci posmievali, že je „dcérou retarda“. Napriek tomu bol podľa všetkých, ktorí ho poznali, milujúcim otcom, ktorý svoju dcéru zbožňoval.

„Garry bol celý život šikanovaný a bol ľahkým cieľom, pretože sa nedokázal sám za seba postaviť,“ opísala ho pred súdom jeho sestra Tracey. Nevie pochopiť, prečo by podpálil dom, v ktorom bola aj Paige, lebo dcérka bola uňho vždy na prvom mieste. Podľa nej sa o rodinu poctivo staral, ale trpel smrťou malého synčeka a to mohlo ovplyvniť jeho správanie.

Pred tým, ako Garry s Paige uhoreli, poslal esemesku jej mame Cherie Rangleyovej, s ktorou spolu nežili. Tá je úplne zdrvená. Pred súdom povedala: „Stratila som obidve svoje deti. Som mama, ktorej nezostalo ani jedno. Ethan mal iba šesť mesiacov, takže s ním som toho veľa neprežila, ale s Paige som prežila takmer 11 rokov a jediné, čo teraz mám, sú spomienky. Ničí ma to. Kráčam po ulici a vidím deti s ryšavými vlasmi ako mala Paige. Láme mi to srdce.“

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia