KORONAVÍRUS: RTVS spúšťa reláciu Školský klub pre malých školákov

KORONAVÍRUS: RTVS spúšťa reláciu
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-03-17 19:51:31 |

„Školský klub-hodinka z triedy bez kriedy“ bude Dvojka vysielať každý pracovný deň od 9:15 do 10:00 do 27. marca

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) mimoriadne spúšťa novú reláciu Školský klub pre malých školákov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková, v nej sa zábavnou formou počas 45 minút dozvedia množstvo nových poznatkov. Zároveň sa môžu zapájať do úloh, ktoré im zadajú učitelia a prostredníctvom televíznej obrazovky sa budú môcť podeliť o svoje riešenia. „Školský klub-hodinka z triedy bez kriedy“ bude Dvojka vysielať každý pracovný deň od 9:15 do 10:00 do 27. marca.

Do štúdia prídu učitelia Barbora Drinková a Dávid Králik. Hlavnou metodičkou je Dagmar Môťovská, tútorka Hejného metódy. „Nepôjde o klasické vyučovanie, ale o interaktívny a zábavný spôsob, ako sa niečo nové a zaujímavé dozvedieť aj mimo školy, ktoré sú teraz zatvorené. RTVS ako verejnoprávny vysielateľ reaguje na mimoriadnu situáciu reláciou plnou nových objavov z oblasti zdravia, prírodopisu, matematiky či geografie,“ vysvetlil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko. Ako dodal, po 27. marci budú na základe aktuálneho stavu v Školskom klube pokračovať, prípadne ho rozšíria.

Obsahovú, metodickú a organizačnú podporu Školskému klubu zabezpečuje základná škola Felix Bratislava a tiež vzdelávacia nezisková organizácia Indícia. „Úlohy do vysielania pripravujeme tak, aby sa do nich vedeli zapojiť všetci žiaci 1. stupňa - budeme ich gradovať, aby si každý mohol zvoliť vhodnú obťažnosť. Zároveň pôjde o medzipredmetové aktivity, aby sme za 45 minút vysielania pokryli čo najviac učebných odborov. Je pre nás dôležité ukázať deťom aj rodičom ako kreatívne sa dá pracovať s učivom a že škola by nemala byť o memorovaní, ale o objavovaní a rozvíjaní zručností,“ upresnil zriaďovateľ neziskovej organizácie Indícia a školy Felix Peter Halák.

Deti sa spolu s rodičmi môžu zahrať pri plnení domácich úloh a odpovede posielať na email: skolskyklub@rtvs.sk. Budú kresliť, vytvárať rôzne modely z vecí, ktoré majú doma, prípadne odpovedať na zábavné otázky. Na druhý deň sa v živom vysielaní dozvedia nielen správnu odpoveď, ale ich nápady, riešenia a výtvory uvidia všetci diváci Dvojky. „Týmto chceme deti motivovať ku kreativite a popritom ich niečo naučiť,“ dodal Balko. So zbieraním námetov na vysielanie pomáhajú okrem školy Felix, aj organizácie Živica, Centrum inkluzívneho vzdelávania, iniciatíva Deti nepočkajú, ZŠ Letná v Poprade.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu a prijala ďalšie opatrenia, ktoré sú v platnosti od 16. marca. Ide o ďalšie zatváranie prevádzok, pričom platí, že sa to netýka potravín, drogérií, lekární či vybraných služieb, akými sú napríklad banky či poisťovne. Počet infikovaných ľudí na nový koronavírus na Slovensku je aktuálne 84. 


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: sita.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia